Bonecos de Santo Aleixo (Portugal)

Festival GUANT

Teatre de titelles
Diumenge 24 de novembre - 18.00 h

Els titelles de Sant Aleixo, propietat del Centre Dramàtic d'Évora, estan entre els titelles més antics d’Europa. Procedeixen del llogaret portuguès d'Alentejo i la seva referència més llunyana data del 1798. Són una de les expressions artístiques més conegudes i apreciades del seu país.

 

Es tracta de titelles de vareta manipulats des de dalt, a semblança de les grans titelles del sud d'Itàlia i del nord d'Europa, però molt més petits (entre 20 i 40 cm), estan fets de fusta i suro i el seu vestuari permet identificar els personatges de la història. Els textos, transmesos oralment, són una fusió entre la cultura popular i l'escriptura erudita. L'acurada il·luminació de l'escena s'aconsegueix amb llums d'oli i la música (guitarra portuguesa) i les cançons són interpretades en directe.


La seva improvisació amb el públic i la penombra de la sala, aconsegueixen una atmosfera que sembla procedir de segles enrere. La seva manipulació pertany a una "família" constituïda per actors professionals que garanteixen la permanència de l'espectacle i asseguren la seva continuïtat.

 

Entrades
Anticipada: General - 5€ / Carnet CA - 3€
Taquilla: General - 6€ / Carnet CA - 4€

ESCOLA DE L'ESPECTADOR

Divendres 22 de novembre a la tarda

Taller de presentació dels titelles de Sant Aleixo, arribats de Portugal, als alumnes de l’escola CEIP Mare de Déu del Remei en una explicació i petita representació del que serà l’actuació que s’inclou dins el Festival Guant.

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441