Arts en Moviment

GALÁPAGO
Iván Benito

Plaça del Convent de les Arts
19.00

Cerco. Corro. Salto. M’amago.
La lluita per la supervivència és una dinàmica constant a la natura.
Els ecosistemes seleccionen els membres d’una població en fase de creixement. Aquells membres de la població amb un menor grau d’adaptació, probablement no sobreviuran.
La capacitat d’adaptació a l’entorn és allò que ens manté amb vida.
Galápago és una peça de dansa que pren la teoria de l’evolució i l’origen de les espècies com a principal punt de partida.

 

Iván Benito és ballarí i coreògraf. Degut a les seves arrels urbanes va començar la carrera artística a peu de carrer, practicant disciplines com el parkour (o art del desplaçament) i la capoeira. Durant els darrers anys s’ha estat aproximant a la dansa contemporània, assimilant-la al seu bagatge previ de cultura urbana i trobant en aquesta mescla el seu propi llenguatge. El 2018 va rebre el primer premi al XVII Certamen de Burgos-Nueva York. Actualment forma part de la companyia Ingrid Magrinyà.

PILAR DE DOS
Clàudia Gómez i Raquel Viñuales
Plaça Nova
19.30

Pilar de dos és una peça de dansa que mira al món dels castells incorporant els diferents elements que formen part del ritual casteller als cossos de dues ballarines. Amb l’ajuda d’aquests elements, la música, els moviments dels castellers o la indumentària, les ballarines crearan un joc de dansa contemporània, que poc a poc serà clau per a la construcció d’un pilar.

 

Premi Delfí Colomé de dansa d'arrel tradicional 2017

NOMADIS
Humanhood
Església Vella
20.15

Dos nòmades creuen camins i es reconeixen mútuament. Emportats per la força d’un vòrtex que els ha portat fins aquí. Fusionant els cossos en corbes i emportats pel pols de la trobada. Un encontre animalístic on l`instint és l’únic que queda.

 

Humanhood està formada pel britànic Rudi Cole i la catalana Júlia Robert Parés, autors de performances que combinen ciència, esperit i creació. El treball de la companyia deriva de la seva fascinació per les complexitats de la física occidental i el misticisme oriental i explora les connexions profundes que hi ha entre uns camps aparentment abstractes.

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441