FAIRFLY

Cia. La Calòrica

Comèdia Contemporània

Diumenge 24 de març - 19.00h

     Premis Butaca 2017 - Millor muntatge de petit format i Millor text teatral.

     Premis de la Crítica 2017 - Millor espectacle de petit format.

     Premis Max 2018 - Millor espectacle revelació i Millor autor revelació.

 

FAIRFLY

 

Fairfly és una comèdia sobre la bombolla de l'emprenedoria; el gran remei del nostre temps, la solució a tots els nostres problemes, la nova fe que ha vingut ha recordar-nos que nosaltres som els únics propietaris del nostre destí i – en conseqüència – els únics culpables de la nostra infelicitat. No importen els contactes, la classe social o el lloc de procedència; ara no necessitem res més que una idea brillant i un ordinador portàtil per començar a recórrer les cinc passes cap a l'èxit. Els palaus de congressos i les llibreries són plenes de fidels creients que prediquen les virtuts de la cultura emprenedora; però ningú diu res de les seves ombres: frustracions, fracassos, famílies i amistats destrossades, crèdits inassolibles, estalvis perduts...


Sembla ser que els grans moviments de la nostra societat ja no comencen amb masses organitzades en una fàbrica, sinó amb dos o tres joves visionaris en un garatge. Els emprenedors són sense cap dubte els herois èpics del nostre temps; el nostre objectiu no és qüestionar l’èxit de les seves idees, sinó posar en relleu el missatge perillosament individualista que amaguen. Sembla que, després de tants i tants fracassos col·lectius, la cultura emprenedora ens està dient: deixa de preocupar-te per la teva societat o la teva classe social, comença a preocupar-te per tu mateix.


No és el mateix canviar el món que canviar la nostra situació al món. Tots hem pensat més d'una vegada que vivim en una realitat injusta i que cal treballar per canviar-la, però realment volem un canvi sincer? O en tenim prou amb fer girar la roda de la fortuna i ser nosaltres els que ocupem un espai privilegiat?

 

LA CALÒRICA

 

La companyia de teatre La Calòrica neix l’any 2010 quan un grup d’amics acabats de graduar a l’Institut del Teatre decideixen que ni el panorama de crisi ni la manca de recursos  els dissuadiran de fer el teatre que volen fer; un teatre ambiciós, compromès i on tots els llenguatges que intervenen en el fet teatral treballin junts i estiguin tractats amb la mateixa profunditat.

 

Més preocupada  per arribar fins al fons en cadascun dels seus projectes  que en trobar una formula i repetir-la, La Calòrica ha investigat territoris estètics i temàtics molt diferents. La reflexió política i l’ús de l’humor per abordar les problemàtiques més serioses, són el seu principal denominador.

 

La Calòrica ha creat i produït set espectacles propis les quals s’han pogut veure tant a sales alternatives com als grans festivals del país i han obtingut distints premis a més d’una bona acollida per part del públic i crítica.

 

Espectacle inclòs a l'Abonament TEATRE i GENERAL

ESCOLA DE L'ESPECTADOR

 

Diumenge 24 de març en finalitzar l'espectacle

 

COL·LOQUI POSTFUNCIÓ AMB ELS ACTORS DE LA COMPANYIA LA CALÒRICA on podrem intercanviar opinions sobre l'obra, la temàtica, la posada en escena, la manera de crear els espectacles de la companyia, etc.

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441