CARMEN de Bizet

LICEU A LA FRESCA

Dissabte 20 de juny a les 22.00h

Òpera a la pantalla de cinema del Convent de les Arts

Convent de les Arts

En una Sevilla popular, plena de vida i de color, l'enfrontament entre la gitana que defensa amb passió el seu personal sentit de la llibertat i la mentalitat possessiva i convencionalment masculina del soldat navarrès, porten a una tragèdia. 

 

Don José, foll de gelosia, dóna mort a la seva estimada Carmen, que ha deixat d'estimar-lo i vol seguir el matador Escamillo, que depassa de molt el context argumentari que l'hauria pogut fer caure en una Andalusia tòpica de toreros i castanyoles. 

 

En aquesta Espanya creada per Bizet dominen la passionalitat i l'instint dels conflictes més primaris, tractats amb una dimensió universal que ha fet d’aquesta òpera una obra clàssica de la cultura occidental i que ha emocionat generacions d'espectadors arreu del món. 

 

Amb aquest títol, el director escènic Calixto Bieito va debutar en el món de l’òpera, en el marc d’un ja llunyà Festival de Peralada del 1999 —mesos abans de la reobertura del Liceu— i amb un muntatge que després s’ha reposat en diversos teatres nacionals (incloent-hi el Liceu) i internacionals. 

 

Preu - gratuït. 

És imprescindible agafar entrada anticipada a www.conventarts.cat o a la taquilla de la Casa de Cultura Ca Cosme d’Alcover. La taquilla del Convent de les Arts romandrà tancada.

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441