ORBITAL

Farrés Brothers i Cia.

Teatre de titelles

Diumenge 13 de desembre - 18.00h

5) Dos nens i una nena passen les hores jugant a l’espacio. Encara no en sabem els noms, però sabem que els encanta. Els apassiona. Sigui quin sigui el
joc, sempre hi acaba apareixent un planeta llunyà, una nau més ràpida que la llum, un meteorit fet de substància misteriosa. L’univers forma part del seu joc, tal i com tots formem part de l’univers. Expansions, explosions, alineaments, eclipsis.

 

4) Però un dia, les seves òrbites es bifurquen: els pares de la nena troben feina en un altre país. Els tres intenten mantenir l’amistat, però la distància (i l’edat) no
hi juguen a favor. La relació es refreda mica en mica, també entre els dos nens. Fins que perden el contacte.

 

3) Passen els anys.

 

2) Els dos nens ara són adults. Un orbita en cercles petits, al voltant de casa seva i el seu barri: el forn, la merceria, el mercat, la deixalleria. L’altre volta pel món, coneix molta gent, però no acaba d’entrar en òrbita amb ningú.

 

1) I de cop i volta reben un paquet cadascun: una mena de mapa amb unes estranyes indicacions. Aquest serà l’inici d’un inquietant joc de pistes que els portarà cap a la seva amiga d’infantesa. Ella és a punt de fer realitat el somni dels tres: volar de veritat cap a l’espai. Ser astronauta. I no vol marxar sense acomiadar-se d’ells.

 

0) Es retrobin o no, la memòria es desperta, els jocs tornen, els astres tornen a fer constel·lacions impossibles.

 

En el nostre dia a dia dibuixem òrbites sense adonar-nos-en. Les nostres rutines acostumen a ser circuïts tancats: al voltant de la família, de les amistats, del veïnat, de l’escola... 

 

Quan un coet és llençat a l’espai, aprofita la rotació de la Terra; entra en òrbita durant un temps i així agafa embranzida per sortir disparat a més velocitat.

 

De la mateixa manera, quan coneixem algú, entrem en òrbita amb aquesta persona i ens impulsa cap a trajectòries on no hauríem anat si no l’haguéssim conegut.

 

Aquest espectacle gira al voltant de tot això.

 

Espectacle en residència al Convent de les Arts, recomanat a partir de 6 anys.

 

Entrades
Anticipada: General - 5€ / Carnet CA - 3€
Taquilla: General - 6€ / Carnet CA - 4€

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441