DONES D'ÒPERA

Cor Èulia i Roger Padullés

Música coral

Diumenge 1 de març - 19.00h

Carmen, Lulú o Elektra són noms que van associats a òperes memorables, a personatges heroics de gran caràcter. S’ha de partir de la base que la inmensa majoria de compositors i també de llibretistes són i han estat homes. Alguns tractats afirmen que aquests autors plasmaven en aquestes heroïnes les seves fantasies eròtiques i, potser per això, pocs d’aquests personatges estan casats o són mares.

 

Llavors, on queden la resta de dones? Els autors les han presentades en forma de masses corals que es mouen com un sol cos: pastores, concubines, bugaderes, treballadores d’una fàbrica, monges o prostitutes són alguns dels rols que encarnen. Però sempre sense aquest caràcter fort que tenen els personatges solistes.

 

Malgrat tot, hi ha hagut autors amb sensibilitat que han arribat a aconseguir que un grup de dones, totes juntes, assoleixin el caràcter d’heroïnes. I això ho veurem en aquest projecte.

 

Les coses estan canviant....però quant de temps trigarem a veure una llibretista o una compositora que ens presenti la dona, vista per una dona?

 

Direcció de Mireia Besora i Roger Padullés

 

Espectacle km0, recomanat a partir de 13 anys.

 

Entrades
Anticipada: General - 11€ / Carnet CA - 8€
Taquilla: General - 12€ / Carnet CA - 9€

 

Escola de Cultura

Taller de tècnica vocal amb el tenor Roger Padullés i la directora coral Mireia Besora. Durant la sessió es treballarà la peça Wiegala de la compositora Ilse Weber en la seva versió en català i que s'interpretarà conjuntament amb el Cor Èulia i Roger Padullés al final de l'espectacle.

 

Places limitades i gratuïtes. Inscripció al següent enllaç:

 

     Formulari

 

Diumenge 1 de març a les 12.00h al Convent de les Arts d'Alcover

Aconsegueix les entrades d'aquest espectacle a meitat de preu comprant les localitats dels espectacles de PEPA PLANA o MARIA DEL MAR BONET

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441