A VORE

Ramon Balagué, Sònia Gómez, Astrio, Pau Puig i Carme Balagué

Jotes, samplers, dansa contemporània

Diumenge 16 de desembre - 19.00

Convent de les Arts

Premi Butaca 2018 al millor espectacle de dansa

Fa més de cent anys una nova tendència en música i dansa s’estenia des de Viena per tota Europa fins arribar a la ciutat de Tortosa. Los iaios se posaven les mans al cap veient com los valsets i los balls agarrats desbancaven ritmes i costums de sempre. Lo modern era allò i l’espècie invasora transformava una manera de fer i sentir.

 

A vore és un projecte de mestissatge temporal i “tradificció” sobre la cultura popular de les Terres de l’Ebre. És una recerca musical i dancística que treballa a partir del document i l’expressivitat tradicional, los ritmes, les danses, les paraules de les comarques del Baix Ebre – Montsià i Baix Maestrat i les fa dialogar amb la música d’Astrio i la dansa performativa de Sònia Gómez.

 

En aquest espectacle es fa palesa la possible convivència de la música i la dansa tradicional amb la dansa i la música contemporànies.

 

Ramon Balagué és realitzador audiovisual; amb la seva  productora minifilms ha realitzat programes de divulgació de TVE com Redes o El Cazador de cerebros. També és músic i ha composat per a coreògrafs com Rafael Bonachela, Roberto Olivan o la companyia IT dansa.

 

Sònia Gómez és ballarina, performer i coreògrafa. Les seves creacions són muntatges multidisciplinaris; aquesta varietat de materials, de diferents disciplines, aprofundeix de forma coherent i lúdica en una obra també complexa i sofisticada.

 

Artistes:

SÒNIA GÓMEZ - balladora contemporani

RAMON BALAGUÉ - veu, castanyetes i pandereta

PAU PUIG - dolçaina i aixades

CARME BALAGUÉ - balladora de jotes i fandangos

SANTI SERRATOSA - bateria, olla i percussió corporal

ARECIO SMITH - sintetitzadors i cassoles

SANTI CARETA - guitarra elèctrica i loopers

 

Preu - 12€ / 9€ amb Carnet Convent de les Arts

 

A VORE forma part dels abonaments TEATRE i GENERAL

ESCOLA DE L'ESPECTADOR

 

Diumenge 16 de desmbre en finalitzar l'espectacle al Convent de les Arts d'Alcover

 

Col·loqui postfunció amb els artistes d'A VORE per descobrir i comentar quin ha sigut el procés de recerca, investigació i treball de creació d'aquest projecte que engloba tradició, contemporaneitat, memòria i festivitat.

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441