NO ME LLAMES LOCA

Presentació de la novel·la de l’alcoverenc Josep M. Girona

Literatura

Divendres 16 d'abril - 19.00h

El dia 6 d'abril de 1904, en què el rei Alfons XIII visita Barcelona, neix el germà petit de la Júlia i es converteix en l'hereu de la família Queralt- Robuster Sugranyes només pel fet d'haver nascut home. A ella li tocarà casar-se amb qui es determini com a moneda de canvi per a mantenir l'estatus en una societat en crisi que ni la visita del monarca pot maquillar. Però l'àvia Enriqueta, una dona avançada al seu temps, vetllarà per la seva formació, l'introduirà a la Biblioteca Popular de la Dona, li presentarà la Francesca Bonemaisson, la seva fundadora, la convertirà en una de les primeres alumnes de la recentment estrenada escola de bibliotecàries de Catalunya i la prepararà per ser la mestressa del seu destí. 

 

Mentre l'Espanya de la Restauració s'enfonsa i Catalunya es mostra expectant davant els avenços modernitzadors de la Mancomunitat, els carrers de Barcelona son un vesper en el qual se citen uns treballadors, agrupats en torn l'anarquisme, que lluiten per aconseguir millores laborals, i uns empresaris que recorren a la guerra bruta per contenir les demandes obreres. 

 

En aquest marc social que li ha tocat viure ¿Podrà la Júlia assolir els seus objectius com a persona i dona o haurà de trencar les costures d'una societat patriarcal, religiosa, hiperconservadora i violenta, per aconseguir-ho?

 

 

L’acte serà presentat per Joan Cavallé i Àngels Feliu.

 

Acte Km0, recomanat per a tots els públics

 

Entrades anticipades

Gratuïta

 

És imprescindible adquirir les entrades anticipades a www.conventarts.cat o a la taquilla de la Casa de Cultura Ca Cosme d’Alcover. La taquilla del Convent de les Arts romandrà tancada.

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441