STALKERS - Dispositiu per a joves curadors-es

El Convent de les Arts obre la convocatòria per a alco-verenques i alcoverencs entre 18 i 25 anys, amants de les Arts en Viu, fins al 21 de juliol

 
Si ets d'Alcover, tens entre 18 i 25 anys i t’interessen les arts en viu, aquesta és la teva oportunitat de viure-les des de dins! Podràs descobrir les interioritats dels esdeveniments pioners en arts en viu del nostre país i aprendre què s'amaga darrere  de la pràctica artística i la seva organització.
 
Després d'una primera edició interrompuda per la pandèmia, la qual està en camí de concloure i que veurà la llum amb una pràctica que es programarà a Alcover, s'inicia la crida per a la realització del segon recorregut.

Primera torbada al Festival Sâlmon de Barcelona amb en Jorge Alencar i en Neto Machado, artistes curadors de Brasil.

#Stalkers és un projecte per a joves d’entre 18 i 25 anys interessats i/o implicats en les arts en viu procedents de diferents municipis del territori català que vulguin participar d’una experiència al voltant de la idea de curatoria.

 
Les dues persones seleccionades de cadascun dels municipis participants tindran l’oportunitat de viure diferents festivals a través d’un dispositiu pensat per a que els i les joves interessades en la curadoria de les arts en viu puguin conèixer de primera mà aquesta pràctica en profunditat assistint a festivals i esdeveniments artístics acompanyats de creadors, gestors culturals i altres agents del sector.
 

L’objectiu és que amb tot el que s'aprèn, cadascú pugui aportar un projecte a la seva respectiva població tenint en compte el context que té per poder fer créixer la cultura als nostres municipis. Ho aprendran a FiraTàrrega, Festival Sâlmon de Barcelona, Festival Sismògraf d'Olot i Festival TNT - Terrassa Noves Tendències col·lectivament amb els stalkers de totes les poblacions participants.

Al Sismògraf d'Olot, el festival que detecta el moviment, compartint experiències amb la "teatrera" Margarida Troguet

#Stalkers és una proposta ideada per quatre plataformes d’arts en viu: Festival SÂLMON< de Barcelona, Festival Sismògraf d’Olot, Fira Tàrrega i Festival TNT – Terrassa Noves Tendències, i compta amb la complicitat d’una desena d’ajuntaments catalans, entre els quals l'Ajuntament d'Alcover.

 
SI VOLS SER UN/A DELS 2 STALKERS D'ALCOVER, ENVIA UN MAIL A conventarts@alcover.cat 
amb les teves dades, explicant la teva motivació,
els teus interessos culturals i si tens o no experiència.
 
DATA LÍMIT: 21 de juliol

La Maria Capell, tècnica de programació de FiraTàrrega, obre les portes de l'oficina de la Fira de Teatre al Carrer

L’organització dels diversos esdeveniments, així com l'Ajuntament d'Alcover financen els desplaçaments, allotjaments, dietes i l'accés als espectacles d'aquestes dues persones. 

 

Un projecte ideat pel Festival Sâlmon, Sismògraf Olot, FiraTàrrega, Festival TNT, amb la complicitat del Festival Eufònic i de diferents ajuntaments del territori català (Alcover, El Prat de Llobregat, Sant Hipòlit de Voltregà, Terrassa, Barcelona, Martorell, Joventut Terres de l’Ebre, Olot i Tàrrega).

 

Vols saber què ha passat a la primera edició de Stalkers?

Pots donar un cop d'ull al fanzín STALKERS 2019!

 

Stalkers, dispositiu de joves curadors/es d'arts vives 2019 

Foto de família al Festival TNT - Terrassa Noves Tendències

L'Anna Blasco i l'Elizabeth Ollé ens ajuden a fer la crida dels #Stalkers de la segona edició del projecte de curadoria de les arts en viu per a joves de 18 a 25 anys que, conjuntament amb 10 ajuntaments més de Catalunya, Alcover i el Convent de les Arts duen a terme.

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441