De vos som amorós

Lucentum XVI

Diumenge 12 d’agost a les 19.00h

Música antiga i barroc

Convent de les Arts

De Vos Som Amorós recull un conjunt de peces del Cançoner del duc de Calàbria, Ferran d’Aragó. A mitjans del segle XVI la seva cort de València va congregar prestigiosos músics vinguts d’arreu, músics que a més de crear noves melodies a la manera polifònica típica del renaixement, també recollien cançons i ritmes populars que integraven a les seves peces. La temàtica de les peces gira al voltant de l’erotisme, l'amor no correspost, la gelosia, la nostàlgia i la Mare de Déu. Junt al de Calàbria, oferirem una petita mostra d’un cançoner contemporani, com és el Cançoner de Gandia, on és més significativa la presència de música religiosa. En definitiva, un còctel d'emocions i d'història.


Lucentum XVI és un grup de ministrers creat al 2013 per Pere Saragossa i Juan López per a interpretar i difondre el repertori del renaixement i primer barroc. Presenta instruments propis de l’època com el cornetto, la xeremia, el sacabutx i el llaüt.

 

Amb:

Pepi Lloret - soprano
LUCENTUM XVI
Pere Saragossa - xeremies i direcció
Maria Teresa López - xeremies
Emiliano Pérez - flauta i cornetto
Vicent Osca - sacabutx tenor
Xavier Banegas - sacabutx baix
Fernando Fernández - llaüt
Facundo San Blas - percussió

 

Entrada 9€ / 6€ amb el Carnet del Convent de les Arts

Escola de l'espectador 

Dissabte 11 d'agost - 19.00h
Convent de les Arts d'Alcover

Assaig obert del concert "De Vos Som Amorós" amb el grup de ministrers Lucentum XVI que es podrà veure dins el Festival Terra De Bandolers de diumenge 12 d'agost. En les explicacions de  Pere Saragossa, director de la formació musical, podrem descubrir la música de finals del renaixement i primer barroc i els instruments característics d'aquell període.

 

L'accés a l'activitat és gratuït.

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441