FESTIVAL TERRA DE BANDOLERS

Música, dansa, circ i gastronomia a l’entorn

natural i patrimonial de la terra dels bandolers

Alcover, terra de bandolers

Després de la desfeta i el declivi que va suposar la guerra civil catalana en la qual la vila va perdre inclús el seu nom, Alcover es va anar refent i uns anysmés tard la reedificació va concloure. Aquest fet, juntament amb un increment demogràfic notable,va encarar el poble cap a un període de riquesa que convergí en l’explosió de la indústria tèxtil, de tal forma que a començaments del segle XVII els draps i les robes confeccionades a la vila eren conegudes arreu.

No és d’estranyar, doncs, que s’aprofités aquellaèpoca daurada per dur a terme importants construccions que es conserven avui dia i de les queen són un fidel reflex l’actual edifici de l’Ajuntament,Ca Cosme, l’Abadia, la construcció de l’església de l’Assumpció i del convent de Santa Anna, en la sevafase final, entre d’altres.

Però Alcover té un altre patrimoni no menys important: el natural. El perquè d’aquest auge s’explica per l’aparició d’uns nous agents econòmics, vinculats al món tèxtil que comercialitzaven els productes amb la noblesa barcelonina. L’aparició d’aquesta indústria no es pot entendre sense la força de l’aigua mogué diversos molins ubicats a la vall del riu Glorieta.

El Festival Terra de Bandolers, complementari a la Fira del mateix nom que ja es prepara pel segon cap de setmana d’octubre, es situa també en l’època que apareixen els bàndols; i us convida a fer un tomb per l’entorn natural i patrimonial de la terra dels bandolers. Ho farà a través de la música, la dansa, el circ i la gastronomia i amb diversitat de propostes artístiques entre les que cal destacar la presentació de la formació de música barroca Tañer, que ens planteja un viatge a aquesta època d’esplendor de la vila d’Alcover a través del conegut bandoler Perot Rocaguinarda i la música que s’interpretava aleshores.

Tast gastronòmic

Durant el mes que durarà el cicle, podreu degustar diversos menús de l’època del bandolerisme a Alcover als següents establiments:

 

El restaurant ERMITA DEL REMEI ens ofereix el format clàssic de forquilla i ganivet tenint molt present l’arribada de productes del nou món i els del territori: patates, cacau o bacallà mariden amb mel, bolets o vedella.www.restaurantermitadelremei.com

Camí del Remei, s/n - Alcover - 977 846 027 Alcover

 

L’equip de cuina del restaurant K-L’ERMITÀ ens presenta el vermut bandoler, entre d’altres amb una txapela de cargols a la llauna, la llonganissa seca de pagès o les patates bandoleres.

www.k-lermita.es
Avinguda de la Font Major, 7 - Alcover - 977 760 452

 

CASA FORNET ens ofereix, els divendres, dues propostes bandoleres: per un costat la coca, amb cansalada, ceba i fesols, i per l’altre la llesca, amb botifarra negra, ceba caramel·litzada i formatge de cabra.

Plaça El Portal, 7 - Alcover - 977 846 307

 

CAFETERIA BONILLO ens planteja utilitzar la pizza com a base per construir la seva proposta bandolera amb llonganissa, pebrot i fesols, naturalment amb tomaca i mozzarella, la qual triomfa a la seva carta.

Carrer Doctor Pere Güell, 7 - Alcover - 977 760 675

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441