PETRA

Diumenge 17 de febrer - 19.00h

SINOPSI

 

 

Petra és una jove artista rebel que, malgrat els advertiments de la seva mare, busca la trobada amb el seu pare, la identitat del qual li ha estat sempre amagada. Jaume és un cèlebre artista plàstic que maltracta a tot aquell que té al seu al voltant. Lucas és un fotògraf humanista que no aconsegueix desprendre’s de l’ombra del seu pare.

 

La història d’aquests tres personatges es va entreteixint en una espiral de maldat, secrets familiars, mort i violència. Malgrat els intents de Petra i Lucas per contenir la fúria, la rancúnia i l’odi de Jaume, el destí imposarà la seva lògica cruel.

 

Només al final, una revelació inesperada permetrà que Lucas i Petra trobin junts un camí cap a la redempció.

 

FITXA TÈCNICA

 

Direcció: Jaime Rosales

Guió: Jaime Rosales, Michel Gaztambide i Clara Roquet

Música: Kristian Selin Eidnes Andersen

Estrena: Octubre de 2018

Durada: 88 min.

Gènere: Drama, Suspens

Versió: Original en català i castellà

Intèrprets:
Bárbara Lennie, Alex Brendemühl, Joan Botey, Marisa Paredes, Oriol Pla

Qualificació: No recomanada per a menors de 16 anys

 

CRÍTIQUES

 

·  "Tragedia sin aspavientos Jaime Rosales expresa material truculento sin que jamás aparezca el grito ni el llanto, la violencia es soterrada."

Carlos Boyero - El País

 

·  "‘Petra': Perversión decimonónica [...] Particular homenaje a la tragedia griega, quizás algo frío.[...] Petra es un ejercicio de gran solidez y muy bien trazado; una narración tan cruda como inteligente sobre la tiranía en su estado más salvaje."

Quim Casa - El Periódico

 

·  "Jaime Rosales ejecuta una sofisticada tragedia de aroma clásico, la cual se cierne amenazante sobre una rica familia de artistas, contaminada de mentiras, abusos, secretos y crueldad."

Alfonso Rivera - Cineuropa

 

·  "Para amantes de la tragedia desdramatizada con calado emocional."

Sergi Sánchez - Fotogramas

 

·  "La cima del «culebrón», el abismo de la tragedia [...]Un «culebrón» ennoblecido, y que aturde con golpes de tragedia"

Oti Rodríguez Marchante - ABC

 

·  "Un gran drama, una obra magnífica en la que todo está a gran nivel [...]En definitiva, “Petra” es una gran película que dura 107 minutos, justo los que necesita para contar esta historia con brillantez, no hay nada superfluo. Es una de las mejores películas de 2018, de las mejores de los últimos años."

José López Pérez - Nosolocine

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441