Sessió 13

Dissabte 30 de novembre a les 11.30h

Nens i Nenes, Senyores, Senyors i Altres, ens plau anunciar-vos l'arribada a l'equinocci del 3r cicle d'Arts Visuals del Convent de les Arts. En la seva sessió 13 (catorzena), el PARLEM CONTEMPORANI? comptarà amb quatre propostes de creadors del Camp, en situacions i registres ben singulars.

 

Obrirà (i probablement clourà) la sessió, al claustre, l'Anton Roca amb una acció realitzada amb rigor i mètode científic contra una planta (Eriobotrya japonica), amb un temps dilatat i per a un flux de persones no aspectants, sinó passants. Desvinculades. ESDEVENINT FECUNDA PROFUNDITAT, "metàfora de la destrucció sistemàtica a la qual assistim quotidianament a escala global".

 

Més amunt, i intitulant-ho border-top: 1PX DOTTED #000000 l'Aureli Ruiz proposa una relectura i adaptació als espais del Convent dels dispositius-obra del projecte LoveIndifference exposats consecutivament, els anys 2007 i 2008. L'afecte, l'amor, el conflicte, l'obsessió, la tensió, la violència, les tecnologies comunicatives globals. Tota una xarxa de satèl·lits de geolocalització, reposicionant-nos a tota hora, sense descans. 24/7.

 

Per a aquesta sessió, estrenem col·laboració amb el Museu d'Art Modern de Tarragona, que ens cedeix una instal·lació de l'Ester Ferrando, una peça sense títol que ens remet a un objecte vinculat a la cambra de bany, evocant així un espai d'intimitat, de trobar-se un mateix. El bany com a element purificador mitjançant l’aigua. La identitat, la construcció/evolució d'aquesta, relacionada amb el bany com a metàfora de purificació i canvi constant.

 

Finalment el Jordi Llort Figuerola ens oferirà poder interactuar, "en un gest intimista i alhora voyeur" amb AQUELL INSTANT ETERN, una vintena dels seus Diaponanogrames, un Orgasmagrama i un Metaquadre finalista de la darrera biennal del MAMT; "moments de lucidesa o d'embriaguesa que l'espectador pot observar com si tingués una màquina del temps a les seves mans".

 

Tots ells hi seran presents i com de costum us recomanem puntualitat pel directe de l'acció. Dissabte 30, de 2/4 de 12 fins al vermut.

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441