SALICÒRNIA

Montse Castellà

Cançó d'autor

Divendres 9 de juliol - 22.00h

Mas de Forès

Gratuït amb inscripció prèvia

La cantautora ebrenca presenta el seu 5è disc que inclou 12 noves cançons, entre les quals un duet amb Lluís Llach ('Vull') i una versió al català d'un tema de Joan Baez ('Rovell i diamants'). Després d'haver collaborat amb Txarango i Paco Ibáñez al seu anterior treball, l'activista tortosina torna amb el que és el seu millor disc fins ara.

 

La salicòrnia és una planta de poc més d'un pam que es troba a zones costaneres i als màrgens dels aiguamolls i que creix de manera espontània i constant, com les melodies. Resistent a la sal i arrelada a la terra, defensa el litoral Mediterrani amb les seues raïls i fa de protecció natural de les platges davant dels temporals marítims. En estes situacions difícils, de vegades es troba sola i desemparada, com los humans davant la vida.

 

S'usa amb finalitats culinàries (dos dels seus altres noms són espàrrec de mar i amanida de pobre) i té qualitats medicinals: va bé per a curar ferides, com les cançons. Coneguda també com a sosa, amb ella es feia sabó i vidre. Mantenia nets lo cos i la mirada. Com la música. Durant l'any és verda i a la tardor canvia al roig intens. Los colors de l'ecologia i la revolució.

 

Les cançons d'este disc són com la salicòrnia: alegres, valentes, guaridores, intrèpides i resilients i estan fetes sense pressa, com un esmorzar de diumenge, com lo creixement d'una planta. La música com a última trinxera. La cultura com a eina de transformació social, com a línia de defensa. Són cançons de llum, llibertat i somriures. Històries quotidianes que vos emocionaran. Salicòrnia: un cor dolç i salvatge que us bombejarà rius de vida. Bateguem junts?

 

 

Pugem a peu!

Si et ve de gust, sortida a peu des de l'Església Vella a les 20:30h i sopar de motxilla a l'arribar. La tornada es fa enmig de la nit, porta la teva llanterna!

             Contacte

Convent de les Arts

Ctra. de Mont-ral, Km1

43460 Alcover

Tarragona

conventarts@alcover.cat

977 760 441